Kerstbomenkwekerij

Brinkman Nordmann beschikt over een kerstboomkwekerij in Nederland en een kwekerij in Denemarken. Bij de Nederlandse kwekerij wordt uitsluitend het concept Picea Abies gekweekt. De Deense kwekerij kweekt het concept Flora Danica Nordmann.

Zowel de Nederlandse als de Deense kwekerij planten jaarlijks nieuwe bomen. De bomen worden onderhouden door jaarlijks te snoeien, bemesten en te remmen in groei. Als de bomen vervolgens opgekweekt zijn tot de gewenste hoogte worden de kerstbomen gekeurd en geselecteerd op kwaliteit. De kerstbomen worden onderverdeeld in A kwaliteit of B kwaliteit. Als de bomen aan de eisen van een A kwaliteit voldoen krijgen de kerstbomen het Picea Veluwe of het Flora Danica Nordmann label. De B kwaliteit kerstboom wordt voorzien van een standaard label. Aan het label kan de consument zien wat voor kwaliteit kerstboom zij hebben aangeschaft.

De Picea Veluwe en Flora Danica Nordmann worden onder andere verkocht aan groothandelaren, tuincentra en wederverkopers. Heeft u interesse gekregen in één of beide concepten, dan kunt u contact opnemen met ons. Ook is het mogelijk de kwekerijen op afspraak te bezoeken.