Picea Veluwe

Tot de Picea Veluwe horen de drie populairste kerstboomsoorten. De Picea Abies, ook wel de fijn spar genoemd, is een kerstboom met een regelmatige opbouw die richting de punt spits toe loopt. De naalden van de fijn spar hebben een helder groene kleur. De Picea Pungens Glauca, oftewel de blauw spar, heeft als kenmerk zijn dof grijsgroene tot glimmend blauwgrijze puntige naalden. De Picea Omorica, beter bekend als de Servische spar, is een kegelvormige kerstboom met diep blauwgroene naalden.

Dit drietal kerstbomen wordt met zorg gekweekt en onderhouden op de Veluwe. De kerstbomen worden ieder jaar meerdere malen gesnoeid, bemest en geremd in de groei. Dit zorgt er voor dat de bomen de juiste vorm aannemen. Als de bomen groot genoeg zijn worden ze gerooid met onze rooimachines, deze zorgen er voor dat de boom een stevige kluit behoud. Vervolgens worden de kerstbomen in potten gezet en worden de potten in plastic verpakt. Daarna verpakken wij de kerstbomen in netten.

Matentabel

Picea Veluwe
40/60 cm oranje125/150 cm blauw
60/80 cm rood150/175 cm oranje
80/100 cm wit175/200 cm rood, pot of gezaagd
100/125 cm geel200/250 cm roze, gezaagd

De maten zijn gemeten vanaf de zaagsnede (grond) tot de laatste krans (half top). Grote maten kerstbomen vanaf 300 cm worden uitsluitend geleverd op aanvraag. Deze grote maten kerstbomen gelieve voor 1 november aanstaande bestellen.